Ingrediënten
- 150 gram runderpoelet
- een stukje schenkel
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel gekneusde peperkorrels
- wat takjes peterselie, selderij en tijm
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 100 gram rundergehakt
- peper, zout en kruiden naar eigen keuze
- 150 gram gesneden soepgroente
- 25 gram vermicelli
- 2 maggiblokjes
- gehakte peterselie
Breng 1 liter water aan de kook, doe hierin poelet en schenkel. Laat nog even doorkoken. Schep het schuim eraf. Zet het vuur laag, voeg zout, peper, peterselie, selderij, tijm, laurierblaadjes en kruidnagels toe en laat ongeveer 2 uur zachtjes trekken.
Meng het gehakt met de kruiden, peper en zout en maak kleine balletjes.
Zeef de bouillon, doe de gehaktballetjes erin en laat nog circa 5 minuten zachtjes koken. Laat de bouillon dan afkoelen en schep het vet eraf.
Breng de bouillon aan de kook, voeg vermicelli en maggiblokjes toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de gesneden soepgroente toe en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.
Roer er de peterselie door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten