maandag 23 juli 2007

Ratatouille van sperziebonen, paprika , ui, tomaten met gehaktballetjes




Ingrediënten

  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • zout en peper
  • 300 gr sperziebonen
  • 1 grote rode paprika
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr tomaten
  • 1 dl vleesbouillon
  • 4 eetlepels olijfolie (of een ander (roerbak) product naar keuze)

Bereiding
Roer in een kommetje het chilipoeder met de kaneel en de komijn door elkaar.
Meng in een kom het gehakt met het ei, het paneermeel, de helft van het kruidenmengsel, 2 theelepels zout en peper naar smaak door elkaar en vorm er kleine balletjes van.
Haal de sperziebonen af en halveer ze. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in grove stukken en hak de knoflook fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukken.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom mooi bruin. Schep de balletjes op een bord en fruit de ui en de knoflook in het bakvet zachtjes aan. Schep de sperziebonen, de paprika en de tomaten met de bouillon, de rest van het kruidenmengsel en peper en zout naar smaak erdoor. Voeg de gehaktballetjes toe en smoor alles afgedekt in ca. 25 minuten zachtjes gaar. Neem eventueel na 15 minuten het deksel van de pan en laat het teveel aan vocht verdampen.

Serveren met rijst.

Voor 4 personen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo,

Wat leuk om jou te leren kennen!.Mooie weblog en lekker eten en dankje wel voor je bezoek en voor de link.Je hebt nu vast een vaste bezoeker en wil graag jou weblog-link ook bijvoegen.

Groetjes!Emel