Ingrediënten
- 200 gram zalmfilet (kan vervangen worden door zwaardvis of tonijn)
- 250 gram sperziebonen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 6 zwarte olijven zonder pit
- wat gedroogde oregano, tijm en basilicum (naar smaak, ongeveer een halve theelepel van elk)
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- zout en peper
Haal de boontjes af en halveer ze. Snijd de ui in dunne partjes, de knoflook in plakjes en de olijven in vieren. Snijd de zalm in stukken van 2 x 2 cm.
Kook de sperziebonen in ruim kokend water in circa 5 minuten beetgaar. Spoel ze af in een vergiet onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Verhit de olijfolie in een wok en bak de uipartjes en knoflook al omscheppend circa 2 minuten. Schep de stukken zalm erdoor en roerbak ze circa 3 minuten op hoge stand.
Schep de sperziebonen en olijven erdoor en voeg de kruiden, balsamico-azijn en 2 eetlepels water toe.
Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten op een matig hoge stand. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveer met pasta.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten