woensdag 18 juli 2007

Kaassigaartjes - sigara böreği




Ingrediënten

  • 200 gram beyaz peynir of feta
  • bosje peterselie
  • bosje dille
  • paar takjes munt of 1 theelepel gedroogde munt
  • 2 yufka-vellen
  • olijfolie
Bereiding
Hak de kruiden fijn, prak de kaas fijn met een vork en meng de kruiden door de kaas.
Snijd of knip de yufka-vellen in vieren en verdeel de kwarten weer in drie even grote driehoeken. Zet een schoteltje koud water klaar.
Leg op de ronde kant van elk vel een theelepel kaas. Vouw de hoeken links en rechts er een beetje overheen en rol de driehoeken stevig op. Plak de punt met wat water vast aan het rolletje.
Verhit een laagje olie (ongeveer 4 cm) in een wok en bak de rolletjes rondom goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm.
(De rolletjes kunnen voorbereid worden. Rol ze dan in folie en bewaar in de koelkast.)
Voor 4 personen

Kijk voor meer recepten uit de Turkse keuken bij Karnelly

Geen opmerkingen: