maandag 16 juli 2007

Herderssalade - çoban salatasi



Ingrediënten
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 komkommers
  • 4 lente-uitjes
  • 2 eieren
  • 150 gram schapenkaas
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • olijven
  • peterselie
Bereiding
Snijd de geschilde komkommers in blokjes. Ontpit de tomaten en snijd in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze eveneens in kleine blokjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Snipper de ui. Doe alle groente in een schaal, schenk olie en azijn over de groente en meng voorzichtig.
Snijd de eieren in partjes, schik de salade op een schaal, rasp de kaas erover en garneer met ei, peterselie en olijven.

Voor 4 personen

Kijk voor meer recepten uit de Turkse keuken bij Karnelly

Geen opmerkingen: