donderdag 5 juli 2007

Bietjes ofwel krootjes



Ingrediënten
  • 1 bos bietjes
  • 1 kleine ui
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 1 lepel rodewijnazijn
  • 1 lepel olijfolie
  • allesbinder

Bereiding
Kook de bieten gaar. Laat ze afkoelen, stroop het vel ervan af, snijd het bovenste kapje weg en schaaf of snijd de bietjes in dunne plakjes.
Snipper de ui heel fijn. Zet deze op met een bodempje water, laurierblad en kruidnagels en laat dit circa 5 minuten zachtjes koken. Voeg er dan de bietjes bij met de olijfolie en de azijn, meng alles goed door elkaar en laat het circa 15 minuten zachtjes stoven.
Verwijder laurierblad en kruidnagels en bind het vocht met wat allesbinder.
Voor 4 personen

1 opmerking:

Anoniem zei

Off topic: ik heb je toegevoegd aan mijn links.

Groet,
Anna(bee)