donderdag 3 november 2011

Rijstepap



Een recept uit grootmoeders tijd, langzaam gekookt op een petroleumstel.

Ingrediënten
  • 200 gram dessertrijst
  • 1 liter volle melk
  • mespunt zout
  • eventueel 1 vanillestokje, opengesneden
Bereiding
Meng alle ingrediënten in een pan met een dikke bodem.
Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat de rijst op een heel zacht vuur rustig doorkoken totdat de meeste melk opgenomen is en het er uitziet als pap (laat je de pap nog wat meer inkoken, dan krijg je rijstebrij). Dit duurt ongeveer een half uur.
Serveer de pap met een klontje koude roomboter, wat bruine basterdsuiker en gemalen kaneel.


Voor 4 personen


Bron: Landleven nr 7 2010

3 opmerkingen:

Blogster zei

Dank je wel voor de tip. Ik kan dat ook best wel weer eens een keertje maken.
Lekker hoor!!

Anoniem zei

Ooh lekker! Dat aten we vroeger geregeld als mijn pa overwerkte. Met gesmolten boter, kaneel en suiker. Ben benieuwd of de kindjes dat lekker vinden. Ik wel vroegah!

Vlijtig Liesje zei

Mijn man vindt dit heerlijk. Ik moet dit toch weer eens maken.