vrijdag 11 november 2011

Berichtje van KlaasJullie weten dat ik inmiddels naar buiten mag.
Boven hebben ze een raampje, dat zetten ze speciaal voor mij op een piepklein kiertje, zodat ik niet via het dak van de garage in de babykamer van de buren kan komen. Ik ben niet mager, maar met kiertjes heb ik geen probleem. Ik ben zelfs door een kiertje van het raam boven aan de voorkant naar buiten gegaan en heb zo aan de buitenkant over een smalle vensterbank gelopen. Ons buurmeisje stond met open mond te kijken en zei toen "ik vind een konijn veel liever". Die is nou toch een beetje in mijn achting gedaald hoor.

Maar enfin, ik had het over een ander raam. Natuurlijk ga ik niet bij de buren naar binnen via de babykamer. Nee, ik spring gewoon daar op de pergola en zo kom ik toch wel in die tuin. De baas heeft nou een hor besteld (geen mug te zien), maar die hor moet mij tegenhouden.

Over springen gesproken, gelachen dat ik heb. Ik klom natuurlijk gewoon over de schutting, maar de baas vond dat ze de buren niet met mij mogen lastig vallen, dus hij verzon er wat op.
Hij is naar de winkel gegaan, heeft gaas gekocht, gaas bovenop de schutting gedaan, gaten dichtgemaakt en ga zo maar door. Hij is er de hele dag mee bezig geweest en ik heb naast hem zitten kijken want ik volg hem waar hij ook gaat.
Toen hij klaar was, heb ik het zo eens bekeken. Het loopt inderdaad erg moeilijk over die schutting met al dat gaas. Erover heen ging ook moeilijk en toen ............. ik nam een aanloop en ik vloog, nee ik zweefde over de schutting. Oh, wat voelde ik mij heerlijk (ik zag dat de bazin moeite had om haar lachen in te houden, maar gelukkig, de baas kon er later ook om lachen. Ja, ik ben ook erg grappig hoor.

Zo heb ik een krabpaal en die gebruik ik ook, echt de hele dag. Maar als ze 's avonds zo gezapig op de bank zitten, dan heb ik nog genoeg energie en die moet ik kwijt.
Dan ga ik krabben aan de baas zijn stoel, maar die zegt alleen maar dat ik op moet houden. Dan ga ik naar de bazin, voor haar moet ik uitkijken, dus dat doe ik zo vlug dat ze me niet kan pakken. Als ze dan nog niet reageren, ga ik alle deuren maar weer eens open doen. Dan wordt het een stuk kouder in de kamer en dan komen ze wel in beweging want die deur moet weer dicht. Zo gaan we dan een tijdje door, want in treiteren ben ik goed hoor.
Ik ga gewoon weer met mijn k..t, ik bedoel mijn achterste, op de tafel zitten tussen de kopjes, glazen, koekjes en wat dies meer zij.

Ik ben nou ook goed in het openschuiven van deuren. Laatst heb ik dat met de kastdeuren op de slaapkamer gedaan midden in de nacht. Lekker donker, ik ben maar klein, dus er was verder niks te zien. Ik wilde ze laten schrikken. Wat denk je? Krijgen ze er de slappe lach van.

En vanmorgen heb ik die deuren weer opengeschoven en een heleboel truien en shirts zo de kast uitgetrokken. Zo heeft de baas weer wat te doen als hij thuiskomt. Kan hij alles weer netjes terugleggen.

Maar vanmiddag heb ik iets gedaan. Ik durf het eigenlijk niet te vertellen, ik schaam me zo verschrikkelijk.
Ze kwamen thuis met de boodschappen en ik kijk natuurlijk in elke tas..
Ik moest verschrikkelijk plassen, maar ik had geen zin om naar boven te gaan om op de bak te gaan zitten. Bovendien pas ik op het huis als ze weg zijn.
In die ene tas lagen bovenop wc-rollen, nog in folie hoor. En daar ben ik bovenop gaan zitten. Toen hoorde ik de bazin gillen dat ik zat te plassen (maar het waren toch wc rollen?). En toen heeft de baas me er van af geslingerd en gingen ze alles afspoelen en nou noemen ze me zeikerd.

Groetjes van een zielige Klaas.

5 opmerkingen:

Paintings by Louise, Maison Louise zei

Ik heb genoten van het verhaal en gelachten, maar ohhhhh, wat een stoute kat!

Ha, ha, hij lijkt een beetje op Garfield.

Fijn weekend!

Groetjes Loes

Goud en Zilver zei

O, wat een ben jij lekker stout.
Je houdt de baasjes wel bezig.
Maar ik zit hier met een brede grijns op mijn gezicht.

Groeten Herma

Onder de knotwilg zei

Oei Klaas, wat doe jij toch allemaal?! Je baasjes zullen wel dol op je zijn als je zo ondeugend bent en je mag toch blijven :-)

Groetjes Tineke

Bloem zei

Héérlijk!

Anoniem zei

Wat een heerlijk verhaal ik zit hier te genieten en herken het zo van ons eigen poezenbeest.;o)