woensdag 13 april 2011

De border
Dit zijn de vaste planten die we onlangs in de border hebben gezet. De plantjes zijn nog heel klein; deze foto's komen van internet.

Van links naar rechts:
Bovenste rij: rode zonnehoed, lampionplant, lavendel, ridderspoor, gele zonnehoed.
Middelste rij: witte zonnehoed, duizendschoon, ridderspoor, vederdistel, margriet.
Onderste rij: toorts, kogeldistel, koeienoog, dwergherfstaster, pioenroos.In de vierkante meter-tuin staan wat slaplantjes, bietjes en uitjes. Helaas hebben de slakken de sla inmiddels ontdekt, dus hebben we er slakkenkorrels moeten strooien. Hier en daar hebben we afrikaantjes gezet, tegen luizen etc. De oregano en selderij hebben de winter overleefd, rucola hebben we opnieuw gezaaid. Op de voorgrond staan wat aardbeienplanten. Links hiervan hebben we een flink stuk grond gereserveerd voor sperziebonen.

Ook de rest van de tuin wordt langzamerhand ingenomen door eetbare planten.Hier staan wat aardbeienplanten, winterbonenkruid, bieslook, rozemarijn en maggiplant. Ook dit zijn vaste planten; de aardbeienplanten laten we 2 jaar staan. Dan worden ze vervangen door de uitlopers.Perenbloesem.

Ook de kersen- en appelbomen staan inmiddels in bloei.Hanger gevuld met aardbeienplanten (uit de tuin). Het is niet nodig speciale hangaardbeien te kopen; uiteindelijk hangen alle aardbeien. Dit zijn ostara's, een doordragend ras.

Geen opmerkingen: