dinsdag 4 januari 2011

Hopjespudding



Ingrediënten
  • 100 gram suiker
  • 10 dl melk
  • 2 theelepels oploskoffie
  • 60 gram maïzena
Bereiding
Strooi 100 gram suiker in een pan met een dikke bodem en roer er 2 eetlepels water door. Laat de suiker op een matig vuur smelten en caramel kleuren.
Kook 9 dl melk en los er 2 theelepels oploskoffie in op. Giet dit al roerend geleidelijk bij de caramel.
Roer 60 gram maïzena met 1 dl koude melk tot een glad papje. Giet dit al roerend (heel voorzichtig, het spat) bij de zachtkokende melk en breng weer aan de kook. Laat het onder af en toe roeren circa 3 minuten op een laag vuur koken tot een dikke vla.
Spoel een puddingvorm van ruim 1 liter (of kleine puddingvormpjes) om met koud water en giet er direct de hete vla in.
Laat de vla in circa 3 uur afkoelen en opstijven.

Voor 4 personen

Uit het Blue Band Kookboek, Nagerechten.

2 opmerkingen:

Anderson cottage zei

en lekker goedkoop , prima hoor, liefs marion

jente zei

Dank je voor deze tip! Ik heb het net geprobeerd en het was makkelijker dan ik dacht. 'k Zal je andere toetjes ook eens proberen.

Groetjes Jessica