donderdag 2 juli 2009

Rabarbermoes

Ingrediënten
  • 750 gram rabarber
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel aardappelmeel



Bereiding
Snijd de steelaanzet en het blad af. Trek van oude rabarber de schil af. Bij jonge rabarber is dit niet nodig.
Snijd de stengels in stukken van circa 3 cm. Was deze zorgvuldig en laat ze uitlekken.
Doe ze met de rest van het aanhangende water in een pan op een laag vuur. Verwarm ze al roerende tot er voldoende vocht vrijkomt en laat de rabarber in circa 10 minuten op een matig vuur gaar koken.
Roer er de suiker door.
Indien de rabarbermoes nog te dun is, meng dan aardappelmeel met een beetje koud water tot een glad papje en giet dit al roerende bij de zachtkokende rabarbermoes. Blijf roeren tot de moes gebonden is.
De rabarbermoes kan koud of warm worden geserveerd.

Geen opmerkingen: