donderdag 8 januari 2009

Zuurkoolstamppot



Ingrediënten
  • 1 kilo aardappels
  • 500 gram zuurkool
  • 40 gram boter of margarine
  • 0,5 dl warme melk
Bereiding
Kook aardappels en zuurkool in ongeveer 30 minuten gaar (niet samen in één pan want dan worden de aardappels niet gaar). Stamp de aardappelen fijn, roer er de melk en boter door. Meng er vervolgens de zuurkool door.

Voor 3 personen

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Heerlijk! Net als hutspot of welke andere stamppot dan ook.
Ken je pompoenbliksem? Héél erg lekker!

500 gr pompoen
400 gram aardappels
2 goudrenetten
Zout, peper
Scheut (lauwe) melk
40 gram boter
1 tl. Gemberpoeder
Snufje kaneel

Schil de pompoen en appels en snijd ze in stukjes
Schil de aardappels, was ze en breng ze met water en zout aan de kook. Voeg na 10 min. kooktijd de pompoen en appel toe en laat alles in nog ca. 10 min. gaar koken. Giet af en bewaar wat kookvocht.
Stamp het mengsel fijn en roer de melk met eventueel wat kookvocht en de boter door de puree. Breng de puree op smaak met de gemberpoeder, kaneelpoeder en zout en peper.

(De hoeveelheden even aan je eigen behoeftes aanpassen)

Karnelly zei

Bedankt JeeBee. Lijkt me heel lekker. Heb vanmiddag pompoen en goudrenetten gehaald en ga het morgen klaarmaken.