zaterdag 15 maart 2008

Cake



Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 eetlepel rasp van citroenschil of 2 zakjes vanillesuiker (10 gram)
  • 3 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eetlepels melk
Bereiding

Beboter de vorm en bestuif hem met meel. Verwarm de oven voor tot 160 gr.C (hete luchtoven).

Doe boter, suiker, zout en citroenrasp of vanillesuiker in een kom en mix tot een romige massa is verkregen. Klop er daarna de eieren, één voor één, door en blijf vervolgens nog 3 minuten kloppen. Zeef 1/3 gedeelte van het meel boven de massa en schep het door het mengsel. Herhaal dat nog eenmaal. Voeg vervolgens de melk toe en zeef het resterende meel boven het deeg. Schep alles goed door, tot het mengsel volkomen glad is. Doe het deeg over in de vorm.
Plaats het rooster iets onder het midden in de oven en zet de vorm erop.
Bak de cake in 55 minuten gaar en goudbruin.
Open de oven pas tegen het einde van de baktijd.

Laat de cake 15 minuten in de vorm afkoelen voordat u de cake uit de vorm neemt.

    Geen opmerkingen: