donderdag 28 februari 2008

Stifado



Ingrediënten
  • 800 gr kalfs- of rundvlees (schouder of nek)
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 rijpe tomaten
  • 6-7 eetlepels olijfolie
  • 2 laurierbladeren
  • komijn
  • pijpkaneel
  • zout, peper
  • 800 gr kleine bosuitjes of sjalotjes
  • 2 eetlepels. versgehakte peterselie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
Bereiding
Vlees droogdeppen en in stukken van 2 cm snijden.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Tomaten kruislings insnijden, kort in kokend water leggen, van steelaanzet ontdoen, ontvellen, in stukken snijden en door een zeef drukken.
Olijfolie verhitten en vlees aanbraden. Ui, knoflook, tomaten, laurierblad, mespunt komijn en pijpkaneel toevoegen. Rodewijnazijn erbij gieten en zoveel water erbij doen dat het vlees net onderstaat. Zout en peper toevoegen en het vlees in 2 uur op matig vuur zacht laten worden.

Intussen de kleine uitjes pellen en met een vochtige doek afdekken, zodat ze niet kunnen verkleuren. Uitjes in 1 kopje heet water met zout en peper 10 minuten afgedekt koken. Afgieten en de laatste 20 minuten van de kooktijd bij het vlees doen.

Kaneel en laurierblad verwijderen. Peterselie erover strooien.

Voor 4 personen

Kijk voor meer recepten uit de Griekse keuken bij Karnelly

Geen opmerkingen: