maandag 10 september 2007

Risotto met doperwten en pancetta - risi e bisi



Ingrediënten
  • 40 gram boter
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 100 gram pancetta (ongerookt, doorregen buikspek; te vervangen door bakbacon), in dunne reepjes
  • 250 gram diepvriesdoperwten of 1 kg verse doperwten, gedopt
  • 6,5 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 200 gram arboriorijst of risottorijst
  • zout, peper
  • 60 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
Bereiding
Verhit 20 gram boter in een pan met dikke bodem en bak hierin de ui en het spek circa 5 minuten. Voeg de verse doperwten toe en bak ze circa 1 minuut mee. Schenk 2,5 dl bouillon erbij en kook de erwten circa 2 minuten. Voeg 4 dl bouillon toe en breng deze aan de kook. Voeg de rijst toe en wat peper en kook alles circa 20 minuten zachtjes tot de rijst net gaar is. Roer af en toe.
(Voeg de diepvriesdoperwten circa 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe.)
Draai het vuur uit en roer 20 gram boter en 30 gram kaas door de rijst. Laat de risotto 3-4 minuten rusten. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en bestrooi het met de peterselie. Geef de rest van de kaas erbij.
Lekker met een groene salade.

Hoofdgerecht voor 2 personen

    Geen opmerkingen: