Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 snee witbrood zonder korst
- 800 gram rundergehakt
- zout, peper
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel versgehakte of 1,5 theelepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel versgehakte peterselie
Bereiding
Ui en knoflook pellen en snipperen. Brood in water of melk weken. Gehakt vermengen met ui, knoflook, zout, peper, 2 eetlepels olijfolie, oregano en peterselie. Brood uitknijpen en door het gehakt mengen. In de koelkast 30 minuten afgedekt laten rusten.
Van het gehakt kleine balletjes vormen. Met de rest van de olijfolie bestrijken en op het rooster van een voorverwarmde grill leggen. Balletjes aan alle kanten bruin roosteren. Regelmatig omdraaien.
Rusttijd: 30 minuten
Grilleertijd: 15 minuten
Voor 4 personen
Kijk voor meer recepten uit de Griekse keuken bij Karnelly
Geen opmerkingen:
Een reactie posten