donderdag 13 september 2007

Gegrilde gehaktballetjes - keftedes skaras



Ingrediënten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 snee witbrood zonder korst
  • 800 gram rundergehakt
  • zout, peper
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel versgehakte of 1,5 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel versgehakte peterselie

Bereiding
Ui en knoflook pellen en snipperen. Brood in water of melk weken. Gehakt vermengen met ui, knoflook, zout, peper, 2 eetlepels olijfolie, oregano en peterselie. Brood uitknijpen en door het gehakt mengen. In de koelkast 30 minuten afgedekt laten rusten.
Van het gehakt kleine balletjes vormen. Met de rest van de olijfolie bestrijken en op het rooster van een voorverwarmde grill leggen. Balletjes aan alle kanten bruin roosteren. Regelmatig omdraaien.

Rusttijd: 30 minuten
Grilleertijd: 15 minuten

Voor 4 personen  

Kijk voor meer recepten uit de Griekse keuken bij Karnelly

    Geen opmerkingen: