Ingrediënten
- 16 lamskoteletjes
- 2 uien
- 4 tomaten
- 4 Spaanse pepers
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel milde paprikapoeder
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel de uien, snijd ze in ringen. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de pepers in de lengte door, verwijder de steelaanzetten en zaadjes en snijd ze in dunne reepjes.
Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg als de ui glazig is, de tomaat toe en smoor 5 minuten. Voeg dan de peper toe en bak nog 1-2 minuten.
Leg de koteletten in een ovenvaste vleesschaal en verdeel het tomatenmengsel erover. Strooi er wat zout, de tijm en de paprikapoeder over, giet er 1,5 deciliter water bij en zet de schotel 30-40 minuten in de warme oven.
Voor 4 personen
Kijk voor meer recepten uit de Turkse keuken bij Karnelly
1 opmerking:
lijkt me heerlijk.Ik heb lekkere biologische lamskoteletjes, ga het vanavond direct maken
Een reactie posten