Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 300 gr kleine aubergines
- 1 kg kleine courgettes
- 1 kg rijpe tomaten
- 1 grote ui
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 laurierblad
- 2 takjes verse tijm
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- zout en vers gemalen peper
- 6 takjes verse basilicum
Grill de paprika's circa 25 minuten tot de velletjes zwart geblakerd zijn en keer ze daarbij herhaaldelijk. Leg ze in een schaal, dek af en laat ze afkoelen.
Snijd de aubergines en courgettes in blokjes van 2 cm.
Leg de tomaten 10 seconden in kokend water, koel ze onder de koude kraan, pel en halveer ze en druk er het zaad uit; hak ze grof.
Pel en snipper de ui.
Trek het velletje van de gegrilde paprika's. Halveer ze en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd ze in reepjes van 2 x 4 cm.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de aubergineblokjes 3 minuten aan elke kant tot ze lichtbruin zijn. Uit laten lekken op keukenpapier en in een braadpan overdoen.
Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan en bak de courgetteblokjes 3 minuten aan elke kant tot ze lichtbruin zijn. Uit laten lekken op keukenpapier en in de braadpan doen.
Fruit de ui in de koekenpan circa 5 minuten op laag vuur tot hij zacht is (niet bruin) en doe in de pan.
Verhit 0,5 eetlepel olie in de koekenpan en bak de stukjes paprika 5 minuten. Doe ze daarna in de pan.
Verhit 0,5 eetlepel olie in de koekenpan. Doe de knoflook in de pan; als de knoflook gaat geuren, voeg dan de tomaten, tijm, basilicum en laurierblaadjes toe. Circa 5 minuten zacht laten pruttelen en daarna bij de groenten in de pan doen.
Laat alles daarna nog circa 15 minuten zachtjes stoven.
Op smaak brengen met peper en zout. (Naar wens wat water toevoegen.)
Voor 4 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten