donderdag 8 september 2011

KlaasDit is Klaas. Klaas is vernoemd naar meneer Klaassen, die hem gevonden heeft en naar het asiel heeft gebracht. Klaas en wij hebben er nog over gedacht om een andere naam te kiezen, maar we hebben met z'n drieën besloten om toch maar bij Klaas te blijven. Klaas wilde per se niet dat we hem Klaasje gingen noemen, want dat is bij ons een meisjesnaam.
Er waren niet zoveel katten in het asiel. Men vond dat twee katten bij ons pasten en ze hadden gelijk, Klaas hoort vanaf nu bij ons.

Hij voelde zich direct thuis. Hij is ontzettend lief, sociaal, aanhankelijk en grappig. Zo ging hij direct alle deuren openen door aan de deurknop te gaan hangen en met een gewicht van 5 kilo was dat niet moeilijk voor hem. Voor ons is dat natuurlijk niet erg handig. We kunnen hem niet opsluiten als we eens weg moeten. Vannacht hebben we de deur van de kamer goed achter ons dichtgetrokken, maar vanmorgen stonden de deur van de kamer en van de WC wijd open. Ook een kast is geen enkel probleem; hij weet precies waar zijn brokjes staan, helemaal bovenin, maar hij kan springen als de beste. 
Hij wordt geschat op 1 jaar oud.

Klaas houdt van krabben aan de meubels. We hebben daarom een krabpaal aangeschaft. Zodra hij aan de meubels begint,  hoef je maar te zeggen "af" en hij gaat naar zijn krabpaal. Knap hè, dat je in je nieuwe huis als direct zo goed luistert?

Om een uur of 5 komt Klaas ons wekken. Waarom? Geen idee. Zelf gaat hij daarna weer lekker slapen.

Kortom: wij zijn ontzettend blij met onze mooie Klaas.

6 opmerkingen:

Jolanda zei

Klaas is toch een leuke naam?
Wat een echte kattenogen, zo mooi groen.

Vlijtig Liesje zei

Wat een grappige foto! En wat wonderlijk dat hij als wekker fungeert!

Karnelly zei

@ Jolanda
Klaas is een stoere kat, nogal fors gebouwd en een persoonlijkheid. Het is geen kat voor een lief poezennaampje. Klaas is Klaas en die naam past bij hem.

@ Vlijtig Liesje
Hij stak zijn kop tussen de traptreden door. :))

Hanneke zei

Ik denk dat je nog heel veel gaat beleven met hem, ik bespeur toch enige intelligentie.

Consuminderen met Marianne zei

Wat een gezelligerd zo op de foto. Lijkt me ook een erg leuk dier zo te zien! Je hebt er van die slimmerds bij die deuren kunnen openen, ik heb er thuis ook zo eentje.
Heel veel plezier met Klaas!

Anoniem zei

Klaas begrijpt dus "hondse" taal, knap hoor, nu al drietalig en nog maar een jaar oud (kats, honds, nederlands).