woensdag 14 september 2011

Klaas vertelt

Nou, ik kwam hier dus vorige week maandag. Het lijkt me hier wel gezellig. Ik zag direct een deur met een knop en daar ben ik aan gaan hangen want ik ben er gek op om alle deuren open te zetten. En lachen .... Toen ben ik aan nog meer knoppen gaan hangen en ze vonden het leuk, toen nog wel.

Daarna moest ik mee naar boven om te kijken waar mijn bak staat.
Zoiets had ik nog nooit gezien. Wat een privacy. Het deurtje hoef ik zelf niet open te doen hoor. Ik ga gewoon door het gat.Wat vinden jullie van mijn toilet?

Dat mandje mogen ze van mij trouwens wel weg doen. Beneden staat ook een mandje, maar ik ga er beslist niet in, ik hou niet van mandjes. Ik lig graag op tafels en dan het liefst tussen heel veel kopjes en glazen. Dat is ook leuk met bezoek, haha. De meeste mensen kijken dan heel vies naar me en nou moet ik dat afleren.
Verder mag ik best wel veel hoor, maar het aanrecht is strikt verboden. Ik ga er wel op zitten als ze er niet zijn, maar ja, ik laat nogal wat pootafdrukken achter, dus ze komen het wel te weten.

Daarna heb ik het hele huis en alle kasten van binnen eens bekeken. Ik heb door de wasbakken gelopen en mijn kop in de wc-pot gestoken. Je moet toch controleren waar je terechtgekomen bent, hè?

Omdat ik toch alle deuren zelf open kan doen, doen ze die maar niet meer dicht en dus kruip ik 's nachts lekker bij hen op bed op het voeteneind en als ze slapen, dan ga ik tussen hen in liggen. Ik maak hen nog steeds wakker, maar ik slaap zelf zo lekker, dus zo erg vroeg doe ik dat niet meer. Als ik wakker ben, dan wil ik spelen. Eigenlijk wil ik de hele dag wel spelen, behalve 's middags, dan doe ik een dutje. Ze hebben een muis voor me gekocht, maar zo'n kinderachtig ding is me te min. Geef mij maar een propje papier.

Zal ik eens wat zeggen? Ik heb de buitendeur ontdekt en de deur naar de garage en daar zit dan ook weer een deur. Ik heb hen te pakken genomen hoor. Ik was al in de tuin, maar ze hebben me weten te pakken.

En nou hang ik de hele dag aan die deuren. Ze doen ze wel op slot, maar ik hou vol (en dat doe ik met het nodige kabaal). Ze hoeven het uiteindelijk maar één keer te vergeten. Ze zeggen dat ik nu nog even binnen moet blijven, maar dat ik daarna gewoon naar buiten mag en dan ben ik van plan om elke vogel uit de tuin te verjagen. Die vogels weten inmiddels al dat ik hier woon, want ik spring tegen de ramen zodra ik een vogel zie.

Oh, wat ik ook nog even wil zeggen. Ik mag dan wel gevonden zijn, maar ik ben beslist geen zwerfkat. Ik ben heel schoon op mezelf. Als ze tegen me zeggen, dat ik zitten moet, dan ga ik zitten. Ik ken mijn Nederlandse taal hoor, o.a. de woorden: ga zitten, af, niet doen, naar boven en nog veel meer. Dan doe ik wat ze zeggen, als het mij uitkomt. Ik word heel graag aangehaald en geaaid, maar ik ben geen schootkat. Ik ga wel naast hen zitten, dat is gezellig genoeg.

En nou hebben ze verteld dat ik voor een paar dagen terug moet naar het asiel omdat ze een paar dagen naar Groningen gaan. Nou, daar heb ik toch echt geen zin in. Ze zeggen dat ik daar dan iets krijg tegen vlooien. De eerste weken zorgt dat asiel nog voor mijn medische verzorging.
Ik schaam me dood. Ik, vlooien.

Enfin, ze hebben me beloofd me zaterdag weer te komen halen. Ze kunnen me niet meer missen, zeggen ze.

5 opmerkingen:

vlasje zei

Klas komt stond vroeger op de muren in Amsterdam, nou jij bent gekomen en zal best wel blijven na je kort asielvisite. Je bent een leukerd!

Anoniem zei

Vlooien, Klaas, hippen met iedereen mee die langs komt, dus als een van jouw mensenonderdanen buiten langs een kat of hond met vlooien loopt is het best mogelijk dat zo;n pestkop in je nieuwe huis belandt, even wat bloedonderzoek op jou doet en dan eitjes leggen in kieren en gaten en wie wordt er voor vlooienbal uitgemaakt? Juist ja, wees blij dat je voor een anti-vlo behandeling bent uitverkoren, het jeukt echt heel erg. (Leegstaand buurhuis met vergeten kattenluikje, laatste post verzameld, terug thuis vlooientheater, ja, wat wil je, die beesten hadden honger,ons Malteesje verzamelt ze nu en in haar witte vacht vinden wij ze dan weer, mogen ze lekker zwemmen in water met een drupje afwasmiddel, geen zwemdiploma? jammer dan!).

Onder de knotwilg zei

Nou Klaas, dat komt best goed met jou, dat lezen we wel!

Frederique zei

Klaas voelt zich thuis bij jullie, dat is duidelijk. Maar jullie zijn ook gek van Klaas. Het is een lieverd! Ik zag de foto op een ander logje.

Klaas, je boft maar. Misschien iets later wakker worden?

Liefs Frederique

Consuminderen met Marianne zei

Heerlijk weer een kat goed terecht gekomen in een welkom huis :-)