dinsdag 17 augustus 2010

Bramenoogst

Van de bramen die ik de afgelopen week verzameld heb, heb ik bramensap gemaakt.



Ik had een kilo bramen.
Verder heb je nodig 125 gram suiker, een paar kruidnagels,
1 kaneelstokje en een halve onbespoten citroen.



Was de bramen, doe ze in een pan en laat ze op laag vuur zacht worden; niet laten koken.



Zeef de bramen, vang het vocht op en laat de vruchten uitlekken.



Was en rasp de citroen.
Doe het sap in een pan, voeg citroenrasp toe met de suiker, kruidnagels en het kaneelstokje. Laat ongeveer 30 minuten op laag vuur koken. Af en toe roeren.



Zeef het sap en doe het in goed schoongemaakte flessen.

5 opmerkingen:

Stina zei

Jammie, ziet er goed uit. zo kan je ze denk ik wel een lange tijd bewaren hé.
Kan jij voorlopig vooruit.

Gr Stina

Herma zei

Heerlijk bramen, ik heb ze ook geplukt maar ga ze in cake en taart verwerken.

GRoeten Herma

Sonja zei

Dat ziet er goed uit.. heerlijk over de yoghurt.. !

Een heel fijn weekend.

Groetjes, Sonja

Mediterranean kiwi zei

yum, yum, my favorite fruit, my favorite jam

Anoniem zei

Whаt's Going down i am new to this, I stumbled upon this I've ԁiscοvered It рositivеlу useful and it has hеlped mе out loads.
I am hoping to give a cоntributiοn & aіԁ other customers like itѕ helped mе.
Greаt job.

Stoр by my web-sitе :: paydayloanst3.com
Feel free to surf my blog ; Payday Loans