woensdag 25 november 2009

Kimyonlu köfte - gehakt met komijn




Ingrediënten

  • 500 gram lams-/rundergehakt
  • 100 gram paneermeel
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel tijm
  • 1 theelepel zout
  • versgemalen peper naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie
Bereiding
Meng het gehakt met paneermeel, ui, knoflook, gemalen komijn, paprikapoeder, tijm, zout en peper. Doe er een heel klein beetje water bij en kneed het gehakt goed door. Vorm er langwerpige rolletjes van (ongeveer 6 à 7 cm lang met een doorsnede van circa 3 cm.
Verhit de olijfolie en bak de köfte lichtbruin. Zet het vuur laag, leg het deksel schuin op de pan en laat de köfte in 10 minuten gaar worden.

Voor 4 personen

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bedankt voor een interessante blog

Anoniem zei

Online Payday Loan The old-school
'proven' system of names list, referrals, warm markets, home parties and hotel meetings were strategies i knew was a
long road before i was ever going to see any 'real money'.