dinsdag 24 juni 2008

Fasolakia - sperziebonen in tomatensaus



Ingrediënten
  • 800 gram sperziebonen
  • 4 - 5 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 2 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 700 gram tomaten of 400 gr tomaten uit blik, in stukjes gesneden
  • 1,5 dl heet water
  • zout, peper
  • 4 eetlepels gehakte verse peterselie
  • (eventueel feta)
Bereiding
Haal de boontjes af, snijd grote exemplaren in stukjes en leg ze in een kom koud water.
Verhit de olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag (of neem een gewone pan, maar gebruik dan meer olie) en bak de uiringen glazig. Voeg de knoflook toe en zodra deze begint te geuren, de aardappelen. Roerbak het mengsel enkele minuten.
Voeg de tomaten toe, giet het water erbij en kook alles 5 minuten. Doe de bonen in een vergiet en spoel ze met koud water. Doe ze met wat peper en zout bij het mengsel. Stoof alles 30 minuten. Let erop dat het niet droog kookt, voeg af en toe eventueel wat water toe.
Roer de peterselie erdoor met nog wat heet water. Laat nog zo'n 10 minuten zachtjes koken.

Dien heet op, eventueel met plakjes feta.

Voor 4 personen

Kijk voor meer recepten uit de Griekse keuken bij Karnelly

2 opmerkingen:

Anoniem zei

It's appropriate time to make some plans for the future and it's time to bе happy.
I've read this submit and if I could I desire to suggest you few interesting issues or tips. Maybe you could write next articles referring to this article. I wish to read more issues about it!

Look into my site - payday loans online direct lenders
Also visit my web blog ... Payday Loans

Anoniem zei

smokeless cigarettes, electronic cigarette brands, e cigarette, electronic cigarettes, electronic cigarettes, smokeless cigarettes