zondag 6 april 2008

Sinaasappelsalade met dadels, pistachenoten en amandelen



Ingrediënten
  • 2 grote sinaasappels
  • 1 à 2 theelepels oranjebloesemwater
  • (eventueel wat citroensap)
  • 50 gram dadels zonder pit, in stukjes gesneden
  • 25 gram pistachenoten, fijngehakt
  • een paar hele blanke amandelen
Bereiding
Pel de sinaasappels en verwijder het witte velletje. Snijd de sinaasappels boven een kom in partjes, vang het sap daarin op.
Leg de sinaasappels in een schaal. Roer de sinaasappelsap, oranjebloesemwater (en eventueel het citroensap) erdoor. Verdeel de dadels en pistachenoten erover. Strooi er wat poedersuiker over en zet de schaal ongeveer 1 uur in de koelkast.
Strooi er vlak voor het opdienen nog wat amandelen over en wat extra poedersuiker.

Voor 2 personen

1 opmerking:

Anoniem zei

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Placa de Vídeo, I hope you enjoy. The address is http://placa-de-video.blogspot.com. A hug.