zondag 20 januari 2008

Hoki met sojasaus



Ingrediënten
  • 500 gram hokifilet
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram boontjes of peultjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel
  • half bosje worteltjes
  • 2 stronken prei (alleen het wit)
  • 8 eetlepels sojasaus
  • 1 chilipepertje
  • eventueel zout
Bereiding
Snijd de hoki in kleine reepjes.
Maak de boontjes schoon, snijd ze in stukjes van circa 2 cm, kook ze beetgaar en spoel ze meteen koud.
Pel en snipper het knoflook fijn.
Schrap de worteltjes, snijd ze in stukjes van circa 2 cm en kook ze beetgaar.
Snijd de prei in stukjes en was deze goed.
Snijd het chilipepertje in fijne stukjes.
Verhit de olie en bak hierin de stukjes vis enkele minuten. Voeg het pepertje, knoflook, de gember, boontjes, worteltjes en prei toe en bak deze nog enkele minuten mee.
Blus af met de sojasaus. (Breng eventueel op smaak met wat zout.)


    Geen opmerkingen: