zondag 4 november 2007

Tomatensoep

Ingrediënten
  • 750 gram tomaten
  • 1 liter bouillon
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 laurierblad
  • snufje tijm, basilicum en oregano
  • 40 gram rijst
  • gehaktballetjes
  • peper en zout
  • peterselie
Bereiding
Was de tomaten, snijd ze in stukken en kook ze in een 1 dl water in 15 minuten zacht en gaar. Wrijf alles door een zeef tot puree en doe dit in een pan met de bouillon.
Snijd de ui fijn en bak deze in de olie, maar laat de ui niet bruin worden.
Voeg de gebakken ui toe aan de bouillon, samen met laurierblad, de kruiden, de rijst en de gehaktballetjes.
Kook de soep in een gesloten pan, op laag vuur, in circa 20 minuten gaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi met fijngesneden peterselie.
Recept voor soepballetjes:
Kneed 1 fijngemaakte beschuit met 100 gram gehakt, 1 theelepel zout, peper, nootmuskaat en een scheutje melk of koffiemelk goed dooreen. Maak er kleine balletjes van.

Geen opmerkingen: