zaterdag 17 november 2007

Rode linzensoep



Ingrediënten

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes van 1 x 1 cm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 150 gram rode linzen
  • 50 gram rijst
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 5 bosuitjes, in ringetjes
  • 1,5 eetlepel fijngesneden koriander
  • 1,5 eetlepel fijngesneden peterselie
  • zout, peper
  • 250 gram rundergehakt
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
Bereiding
Fruit de ui in de olie goudbruin. Bak paprikablokjes en specerijen een paar minuten mee.
Voeg linzen en rijst toe en giet de bouillon erbij. Laat aan de kook komen en laat de soep op zacht vuur in circa 30 minuten gaar koken.
Breng het gehakt op smaak met zout, peper, gember en korianderpoeder en maak kleine balletjes. Laat ze de laatste 10 minuten meekoken.
Voeg als laatste bosui, koriander en peterselie toe en breng de soep verder op smaak met zout en peper.
Maaltijdsoep voor 4 personen

Geen opmerkingen: