zaterdag 25 augustus 2007

Pasta all'arrabbiata



Ingrediënten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne reepjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 dl olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten à 400 gram
  • zout, peper
  • 4-6 gedroogde pepertjes
  • 500 gram penne
  • 4 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereiding
Bak op laag vuur in 1 dl olijfolie de ui en 1 teentje knoflook circa 10 minuten, doe er dan wortel en bleekselderij bij en bak deze circa 5 minuten zachtjes mee. Voeg de tomaten toe en laat alles circa 15 minuten op laag vuur pruttelen.
Pureer de saus grof met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Bak in 1 dl olijfolie, op matig vuur, de rest van de knoflook in circa 5 minuten goudbruin. Verkruimel de pepertjes erboven en voeg de tomatensaus toe. Laat de saus 15-20 minuten zachtjes koken tot een olielaag boven komt.
Kook intussen de penne.
Schep de pasta door de saus en bestrooi het gerecht met de peterselie.

Voor 4 personen

4 opmerkingen:

Rodney zei

Mhhh nice post, im italian and i love this food. Im hungry now :)

Karnelly zei

I sure would love to have your family recipe :)

Anoniem zei

hmm, wortel en selderij in een pasta arrabbiata? en waar is de basilicum? en nog wat dingen, maar goed. Ziet er grappig uit, maar kan stukken lekkerder.

Karnelly zei

Dit is de vegetarische versie. Een ander recept is met spek, zonder wortel en selderij, maar ook zonder basilicum. Laat maar weten als je belangstelling hebt.