maandag 21 januari 2008

Kippensoep



Ingrediënten
  • 1 liter kippenbouillon (van blokjes)
  • 100 gram kipfilet
  • stukje gemberwortel van circa 1,5 cm
  • half rood pepertje
  • 100 gram prei
  • 1 lente-uitje
  • peterselie
  • peper en zout
  • halve eetlepel vers citroensap
  • 25 gram vermicelli
Bereiding
Breng de bouillon aan de kook en laat hierin de kipfilet in circa 20 minuten gaar worden. Haal de filet eruit en snijd in kleine stukjes.
Snijd prei en lente-ui in dunne ringetjes. Snipper half rood pepertje en gemberwortel ragfijn. Voeg toe aan de hete bouillon, samen met fijngeknepen vermicelli. Houd circa 20 minuten tegen de kook aan, voeg dan de stukjes kip en citroensap toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer er op het laatste moment fijngesneden peterselie door.

Geen opmerkingen: