zaterdag 1 december 2007

Speculaasbrokken



Ingrediënten
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • halve theelepel zout
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 175 gram koude, harde roomboter, in kleine blokjes
  • 50 gram garneer-amandelen
Bereiding
Meng in een kom zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, zout en speculaaskruiden. Voeg de boter toe en meng alles met de vingertoppen tot een korrelig deeg. Kneed het geheel dan met koele handen tot een samenhangend en soepel deeg. Vorm het deeg tot een bal, verpak in huishoudfolie en laat het rusten in de koelkast (minstens 1 uur, beter is 2 à 3 dagen zodat de speculaassmaak zich goed kan ontwikkelen).
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Bestuif het werkvlak en de deegroller met wat bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik. Leg deze op de bakplaat en druk er de amandelen in.
Bak de speculaas in het midden van de oven gaar in 25-30 minuten.
Op een rooster laten afkoelen.

Geen opmerkingen: