Ingrediënten
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1 theelepel speculaaskruiden
- mespunt zout
- 40 gram koude, harde boter, in kleine stukjes
- 2 eetlepels melk
Meng in een kom bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden en zout. Voeg boter en melk toe en meng alles met de vingertoppen tot een kruimelig deeg. Kneed het deeg tot een bal, verpak in huishoudfolie en laat het circa 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175° C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rol van het deeg balletjes met een doorsnede van ongeveer 1 cm. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze een beetje platter.
Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.
Neem ze van het bakpapier en laat ze afkoelen. Luchtdicht bewaren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten