maandag 29 oktober 2007

Spruitjes met kerrie en santen



Ingrediënten
  • 1 kg spruitjes
  • 2 uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 2 zakjes santen (à 30 gram)
  • 3 dl water
Bereiding
Pel en snipper de ui. Maak de spruitjes schoon, was ze onder koud water en kruis de stronkjes in. Laat de spruiten even uitlekken.
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de gesnipperde ui met de kerriepoeder circa 2 minuten. Pel de knoflook en pers deze fijn over de ui. Voeg de spruiten toe en roer deze enkele keren goed door. Voeg 3 dl water toe, voeg santen toe en roer het geheel goed om. Aan de kook laten komen, deksel erop en ongeveer 15 minuten zachtjes laten sudderen. Af en toe even omroeren.

Voor 4 personen

Geen opmerkingen: