dinsdag 16 oktober 2007

Pompoen met kip



Ingrediënten
  • 200 gram kipfiletblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 blikje tomatenblokjes
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 appel, in blokjes
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 1/4 liter water
  • zout en peper
Bereiding
Pompoen schillen en vruchtvlees in blokjes snijden.
De kipfilet kruiden met kerrie en zout.
De olie verhitten en kipblokjes aanbakken, ui en knoflook meebakken gedurende circa 1 minuut. Hierna tomatenblokjes en appelblokjes toevoegen en circa 1 minuut bakken. De pompoenblokjes toevoegen en alles goed omscheppen. Water en het kippenbouillonblokje toevoegen.
Alles circa 15 minuten door laten koken. Roer er de ketjap door.
Op smaak brengen met peper en zout.
Serveren met gekookte rijst.

Voor 4 personen

Geen opmerkingen: