dinsdag 5 juli 2011

Kersenjam



Ingrediënten
  • 1 kilo kersen
  • 1 kilo geleisuiker
Kersen wassen, ontpitten, steeltje verwijderen en de kersen pureren. De kersen goed mengen met de geleisuiker. 10 pitten kneuzen en in een goed schoongemaakt thee-ei stoppen. (Dit maakt de jam echt een stuk lekkerder.)
Kersen met thee-ei langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken.
De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Het thee-ei uit de jam verwijderen. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Een recept van Van Gilse

4 opmerkingen:

Ger zei

Hoi Nelly,

Nou er volop zomer fruit voorhanden is kunnen we weer gaan beginnen aan sapjes,siroop,jam en niet te versmaden......chutney's maken.

Liefs,Ger

Jolanda zei

Goed idee, van die pitten.
Het schijnt dat dat de pruimenjam ook lekkerder maakt, een gekneusde pit erbij.

Anderson cottage zei

kersensiroop maken , ook zo lekker, maar jij kan voorlopig weer heerlijk vooruit en je hoeft het weer niet te kopen, geniet ervan , liefs marion

Kom ieR es KieKe. zei

Lekker ik heb ook vandaag 4 kilo in de vriezer gedaan voor smooty's.