donderdag 4 december 2008

Hutspot



Ingrediënten
  • 1 kg aardappelen
  • 750 gram winterpeen
  • 250 gram uien
  • 25 gram margarine
  • zout en peper
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Schrap de wortels en snijd deze in stukjes. Pel de uien en snijd ze in stukken. Breng de aardappels aan de kook in een grote pan in ¼ liter water. Leg vervolgens op de aardappels de wortels en daar bovenop de uien. Voeg 25 gram margarine toe. Kook alles in circa 30 minuten gaar en bijna droog. Voeg zo nodig wat extra water toe. Stamp aardappelen, wortels en ui door elkaar. Breng op smaak met peper en zout,

Lekker met verse metworst (60 minuten garen in water tegen de kook aan - of 30 minuten in water en 30 minuten bovenop de uien).

Voor 3 personen

Geen opmerkingen: