woensdag 12 september 2007

Citroenaardappelen uit de oven - patates lemonates sto fourno



Ingrediënten
  • 1 kg grote, langwerpige aardappels, in vieren
  • 1/8 liter olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • zout, versgemalen peper, oregano
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C en leg de aardappels in één laag in een grote ingevette ovenschaal. Giet een scheutje water in de schaal en roer de olie en het citroensap door elkaar. Giet dat gelijkmatig over de aardappels en bestrooi ze met zout, peper en oregano.
Bak ze in de hete oven (circa 1 uur) of tot ze gaar zijn en bovenop een knapperig korstje hebben. Verschuif ze tussentijds 1 of 2 keer met een vork en overgiet ze met het braadvocht. Serveer direct.

Voor 4-5 personen

Kijk voor meer recepten uit de Griekse keuken bij Karnelly

Geen opmerkingen: