Ingrediënten
- 1 kilo kersen
- 1 kilo geleisuiker
Kersen met thee-ei langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken.
De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Het thee-ei uit de jam verwijderen. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.
Een recept van Van Gilse
De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Het thee-ei uit de jam verwijderen. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.
Een recept van Van Gilse
4 opmerkingen:
Hoi Nelly,
Nou er volop zomer fruit voorhanden is kunnen we weer gaan beginnen aan sapjes,siroop,jam en niet te versmaden......chutney's maken.
Liefs,Ger
Goed idee, van die pitten.
Het schijnt dat dat de pruimenjam ook lekkerder maakt, een gekneusde pit erbij.
kersensiroop maken , ook zo lekker, maar jij kan voorlopig weer heerlijk vooruit en je hoeft het weer niet te kopen, geniet ervan , liefs marion
Lekker ik heb ook vandaag 4 kilo in de vriezer gedaan voor smooty's.
Een reactie posten