Ingrediënten
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 1 middelgrote ui
- olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 middelgrote courgette
- 400 gram groene asperges
- 3 eetlepels gesnipperde bieslook
- zout en versgemalen peper
Laat de pijnboompitten zonder olie in een koekenpan op laag vuur bruinen.
Bak de kleingesneden ui glazig in olie en bak de fijngeperste knoflook 30 seconden mee.
Snij de courgette in vingerdikke stukken van 3 cm lang. Verhit olie in een pan en bak de courgette 2 minuten op matig vuur.
Snij 3 cm van de onderkanten van de asperges af en snij ze in stukjes van 3 cm. Bewaar de koppen apart.
Doe de aspergestukjes bij de courgette en roerbak tot ze bijna beetgaar zijn (circa 2 minuten). Wok nu even de punten mee, zodat ze heel blijven.
Doe op het laatst het ui-knoflookmengsel, de bieslook en de pijnboompitten erbij. Roer het geheel even om en maak het af met zout en peper.
Voor 4 personen
Een recept uit
1 opmerking:
Hoi Nelly,
Wat heb jij toch altijd lekkere receptjes, gezond,eenvoudig en iedereen kan het maken zonder dat je er allerlei ingrediënten voor in huis moet halen.
Dit ga ik deze week zeker maken:-)
Bedankt voor de TIP!
Lieve groetjes,Ger
Een reactie posten