zondag 10 april 2011

Wiener schnitzel




Ingrediënten
  • per persoon 1 dunne kalfsschnitzel van ongeveer 100 gram (6 mm dik, platgeslagen tot 4 mm)
  • zout, peper
  • bloem
  • ei
  • broodkruim
  • citroen
  • peterselie
Bereiding
Wrijf de schnitzel in met zout en peper.
Strooi op een bord bloem en haal de schnitzel hier doorheen.
Klop in een ander diep bord 1 ei los met wat water en haal de schnitzel hier ook doorheen.
Haal het vlees vervolgens door broodkruim.

Bak de schnitzel in ruim boter goudbruin in circa 15 minuten. Voeg zo nodig tijdens het bakken extra boter toe om verbranden te voorkomen.

Serveer met een schijfje citroen en wat peterselie.

2 opmerkingen:

Ger zei

Heerlijk zo'n krokant stukje sappig kalfsvlees, ook kinderen zijn er meestal dol op.

Fijne (blog)week!
Lieve groeten,
Ger

Vlijtig Liesje zei

Bij die titel kom ik meteen: ik ben echt dol op wienerschnitzelf! Dank voor het recept.