Ingrediënten
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- 2 theelepels tomatenketchup
- 1 mini-augurk, ragfijn gehakt
- kwart rode paprika, ragfijn gehakt
- half sjalotje, ragfijn gehakt
- half hardgekookt ei, fijngehakt
- versgemalen peper en zout
Bereiding
Vermeng mayonaise met ketchup, voeg yoghurt toe zodat een vloeibare saus ontstaat. Vermeng met fijngehakte augurk, paprika, sjalot, hardgekookt ei. Breng op smaak met peper en zout. Zet minimaal 1 uur koel weg om smaken te laten vermengen.
Lekker op sandwiches, bij gegrilde steaks, hamburgers of kip. Of over maaltijdsalade, bijvoorbeeld met ijsbergsla, paprika- en wortelreepjes, gedroogde tomaatjes en stukjes gerookte forel.
Vermeng mayonaise met ketchup, voeg yoghurt toe zodat een vloeibare saus ontstaat. Vermeng met fijngehakte augurk, paprika, sjalot, hardgekookt ei. Breng op smaak met peper en zout. Zet minimaal 1 uur koel weg om smaken te laten vermengen.
Lekker op sandwiches, bij gegrilde steaks, hamburgers of kip. Of over maaltijdsalade, bijvoorbeeld met ijsbergsla, paprika- en wortelreepjes, gedroogde tomaatjes en stukjes gerookte forel.
Tip: Deze dressing is goed afgedekt twee dagen houdbaar in de koelkast. Zonder ei wel vijf dagen. Voeg ei vlak voor gebruik toe.
Bron: Dagblad De Gelderlander, 23-02-2009
6 opmerkingen:
Wat een lekkewr sausje heb jij erop gezet!
Ben jij ook graag bezig in de keuken.
Ga straks nog een tulband bakken voor weekend
Lieve groet Stina
zo dat klinkt lekker.
krijg er trek van.
een heel fijn weekend.
groetjes Margarita
Mmmm.....dat ga ik even noteren, lekker fris sausje wat bij meerdere gerechten kan.
Wat leuk trouwens dat jullie geadopteerde ouders/grootouders zijn van Asal en haar moeder.
Ik ga me ook even verder bezighouden met het eten voorbereiden, ''mise en place'' voor het etentje met vrienden dit weekeind.
Voor jullie ook een heel fijn weekeind met veel gezelligheid!!!
Liefs,Ger
Heerlijk!! bedankt hoor voor je recept! ga hem zeker maken
fijn weekend
Yolanda
wat ontzettend lief van je .
heel erg bedankt.
een heel fijn weekend.
liefs Margarita
Ik heb dit nog nooit gegeten! Wel van de naam gehoord. Alleen vanwege de naam wil ik het al proberen.
Een reactie posten