donderdag 23 september 2010

Thousand Islands Dressing



Ingrediënten
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 theelepels tomatenketchup
  • 1 mini-augurk, ragfijn gehakt
  • kwart rode paprika, ragfijn gehakt
  • half sjalotje, ragfijn gehakt
  • half hardgekookt ei, fijngehakt
  • versgemalen peper en zout

Bereiding
Vermeng mayonaise met ketchup, voeg yoghurt toe zodat een vloeibare saus ontstaat. Vermeng met fijngehakte augurk, paprika, sjalot, hardgekookt ei. Breng op smaak met peper en zout. Zet minimaal 1 uur koel weg om smaken te laten vermengen.
Lekker op sandwiches, bij gegrilde steaks, hamburgers of kip. Of over maaltijdsalade, bijvoorbeeld met ijsbergsla, paprika- en wortelreepjes, gedroogde tomaatjes en stukjes gerookte forel.

Tip: Deze dressing is goed afgedekt twee dagen houdbaar in de koelkast. Zonder ei wel vijf dagen. Voeg ei vlak voor gebruik toe.


Bron: Dagblad De Gelderlander, 23-02-2009

    6 opmerkingen:

    Stina zei

    Wat een lekkewr sausje heb jij erop gezet!
    Ben jij ook graag bezig in de keuken.
    Ga straks nog een tulband bakken voor weekend
    Lieve groet Stina

    Saskia ♥ Stipje ♥ zei

    zo dat klinkt lekker.
    krijg er trek van.
    een heel fijn weekend.
    groetjes Margarita

    Ger zei

    Mmmm.....dat ga ik even noteren, lekker fris sausje wat bij meerdere gerechten kan.

    Wat leuk trouwens dat jullie geadopteerde ouders/grootouders zijn van Asal en haar moeder.

    Ik ga me ook even verder bezighouden met het eten voorbereiden, ''mise en place'' voor het etentje met vrienden dit weekeind.

    Voor jullie ook een heel fijn weekeind met veel gezelligheid!!!

    Liefs,Ger

    Kom Achterom zei

    Heerlijk!! bedankt hoor voor je recept! ga hem zeker maken
    fijn weekend
    Yolanda

    Saskia ♥ Stipje ♥ zei

    wat ontzettend lief van je .
    heel erg bedankt.
    een heel fijn weekend.
    liefs Margarita

    Vlijtig Liesje zei

    Ik heb dit nog nooit gegeten! Wel van de naam gehoord. Alleen vanwege de naam wil ik het al proberen.