zaterdag 2 oktober 2010

Nasi goreng met sateh en pindasaus



Nasi goreng

Nodig:

200 gram rijst
1 uitje
1 teentje knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
75 gram hamlap
0,5 theelepel gemalen koriander
0,5 theelepel laospoeder
0,5 theelepel sambal oelek
halve prei
2 eetlepels ketjap asin
1 eetlepel fijngesneden selderij

Kook de rijst gaar en laat hem afkoelen.
Pel ui en knoflook en snijd ze fijn. Snijd de prei in stukjes.
Verhit de olie in de wok en braad het vlees gaar. Schep uit de pan en snijd in kleine stukjes.
Fruit ui en knoflook een paar minuten, voeg gemalen koriander, laospoeder en sambal oelek toe en schep vlees en prei erdoor. Laat een minuut of 5 sudderen. Bak vervolgens de rijst nog even mee. Roer er tenslotte de ketjap en selderij door.


Sateh babi

Nodig:

200 gram hamlap
1 teentje knoflook
2 eetlepels ketjap manis
peper

Snijd het vlees in blokjes van 1,5 cm en doe in een schaal. Snijd de knoflook heel fijn , roer deze door de ketjap en voeg peper naar smaak toe. Schep de marinade door het vlees. Zet minstens 1 uur op een koele plaats.

Officieel rijg je de stukjes vlees natuurlijk aan pennen en rooster je ze onder de grill. Ikzelf vind het makkelijker om de stukjes vlees te garen in een grillpan (circa 10 minuten).


Pindasaus

Nodig:

1 uitje
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal oelek
125 gram pindakaas
1 eetlepel ketjap manis
citroensap
zout

Snijd ui en knoflook heel fijn. Roer hierdoor pindakaas, sambal, ketjap, citroensap en zout naar smaak. Verdun met wat water. Verwarm de saus al roerend.

Garneer met komkommer en tomaat.

Voor 2 personen

3 opmerkingen:

Muisje zei

Mjammie, dat ziet er heerlijk uit.

Groeten Herma

Ger zei

Hoi Nelly,

Mmmm.....rijst lust ik elke dag wel!
En ook dit recept ga ik opslaan en binnenkort maken.
Zo zijn er veel verschillende recepten om nasi te maken, en dit ziet er lekker uit!

Fijn weekeind!
Liefs, Ger

Jente zei

Dit recept ga ik onthouden, het ziet er erg lekker uit!