dinsdag 8 september 2009

Courgettes met tomaten - kolokithakia me domates



Ingrediënten
  • 1 kg kleine courgettes (of grotere exemplaren, verdeeld in stukken)
  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • zout
  • 0,5 kopje olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • (flink wat) peper
  • 2 eetlepels versgehakte peterselie
Bereiding

Courgettes licht afschrappen en beide uiteinden eraf snijden. Ui pellen en hakken. Knoflooktenen pellen, in plakjes snijden, zout erover strooien en met een mes fijndrukken.

Olie verhitten, courgettes rondom even aanbraden en warm wegzetten.

Ui glazig fruiten. Tomatenpuree met wat water losroeren en bij de ui doen. Knoflook toevoegen. Courgettes in de saus leggen en zoveel water erbij gieten dat ze voor 3/4 onderstaan. Op smaak maken met zout en peper en de peterselie erover strooien. Aan de kook laten komen en met deksel op de pan op matig vuur 20 minuten stoven.

Courgettes heet of lauwwarm serveren.

Voor 4 personen

Kijk voor meer recepten uit de Griekse keuken bij Karnelly

Geen opmerkingen: