Ingrediënten
(Dubbel)dop de tuinbonen, was ze en kook ze gaar in ruim kokend water, waarin een scheutje melk en wat zout. Kleine tuinbonen kunnen gaar zijn in ongeveer 5 minuten, wat grotere in 10 - 15 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Verwarm roerende boter en bloem tot een gladde massa, voeg langzaam de melk toe, laat de saus roerende even doorkoken.
(Breng bij gebruik van maïzena de melk aan de kook. Meng de maïzena aan met koud water. Giet het gladde papje roerende in de kokende vloeistof en laat het sausje op zacht vuur 3 minuten doorkoken. Voeg de boter toe.)
Stoof de bonen nog circa 5 minuten in de saus. Roer er even voor het opdoen het fijngehakte bonenkruid door.
Voor 4 personen
- 3 kg jonge tuinbonen
- wat zout
- 2,5 dl melk
- 20 gram boter
- 20 gram bloem of 15 gram maïzena
- 1 eetlepel fijngehakt bonenkruid
(Dubbel)dop de tuinbonen, was ze en kook ze gaar in ruim kokend water, waarin een scheutje melk en wat zout. Kleine tuinbonen kunnen gaar zijn in ongeveer 5 minuten, wat grotere in 10 - 15 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Verwarm roerende boter en bloem tot een gladde massa, voeg langzaam de melk toe, laat de saus roerende even doorkoken.
(Breng bij gebruik van maïzena de melk aan de kook. Meng de maïzena aan met koud water. Giet het gladde papje roerende in de kokende vloeistof en laat het sausje op zacht vuur 3 minuten doorkoken. Voeg de boter toe.)
Stoof de bonen nog circa 5 minuten in de saus. Roer er even voor het opdoen het fijngehakte bonenkruid door.
Voor 4 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten