Ingrediënten
- 200 gram biefstuk
- 1,5 eetlepel sojasaus
- peper
- 1 eetlepel oosterse roerbakolie
- een stukje gemberwortel van circa 1,5 cm
- 1 teentje knoflook
- een halve rode peper
- 1 kleine ui
- 100 gram peultjes
- 100 gram sugarsnaps
- 100 gram bospeen
- halve eetlepel sesamzaad
- snufje kaneel
- snufje kruidnagelpoeder
- halve eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel korianderblad
Bereiding
Snijd de biefstuk in plakjes, strooi er peper over en roer er een halve eetlepel sojasaus door. Laat het vlees ongeveer 15 minuten marineren.
Haal de peultjes en sugarsnaps af. Schrap de worteltjes en snijd ze in plakjes. Kook de peultjes, sugarsnaps en worteltjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Doe ze over in een vergiet, afspoelen met koud water en laten uitlekken.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
Schil de gember en snijd deze fijn.
Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd in ringetjes.
Pel en snipper knoflook en ui.
Dep het vlees droog, doe een halve eetlepel olie in de wok en roerbak de biefstuk ongeveer 2 minuten op hoog vuur. Haal het vlees uit de pan, doe de rest van de olie in de pan en roerbak gember, peper en knoflook tot het gaat geuren. Doe dan de ui erbij en roerbak 1 minuut. Roerbak de overige groenten even mee. Schep de taugé erdoor. Voeg het vlees, 1 eetlepel sojasaus, snufje kaneel, snufje kruidnagelpoeder, gembersiroop en de koriander toe en schep alles goed om.
Garneer met sesamzaad.
Lekker met rijst.
Voor 2 personen
Haal de peultjes en sugarsnaps af. Schrap de worteltjes en snijd ze in plakjes. Kook de peultjes, sugarsnaps en worteltjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Doe ze over in een vergiet, afspoelen met koud water en laten uitlekken.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
Schil de gember en snijd deze fijn.
Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd in ringetjes.
Pel en snipper knoflook en ui.
Dep het vlees droog, doe een halve eetlepel olie in de wok en roerbak de biefstuk ongeveer 2 minuten op hoog vuur. Haal het vlees uit de pan, doe de rest van de olie in de pan en roerbak gember, peper en knoflook tot het gaat geuren. Doe dan de ui erbij en roerbak 1 minuut. Roerbak de overige groenten even mee. Schep de taugé erdoor. Voeg het vlees, 1 eetlepel sojasaus, snufje kaneel, snufje kruidnagelpoeder, gembersiroop en de koriander toe en schep alles goed om.
Garneer met sesamzaad.
Lekker met rijst.
Voor 2 personen
1 opmerking:
Hurrah, that's what I was exploring for, what a information! present here at this webpage, thanks admin of this site.
Also visit my site ... Payday Loan
Here is my web page :: Pay Day Loans
Een reactie posten