Ingrediënten
- 500 ml melk (+ wat extra om de koekjes in te weken)
- 1 ei, losgeklopt
- 40 gram suiker
- 20 gram maïzena
- half vanillestokje of een zakje vanillesuiker
- 100 gram (= circa 8) bitterkoekjes
- 4 theelepels rum-aroma
- jam
Week de bitterkoekjes in wat warme melk met 4 theelepels rum-aroma. Zorg ervoor dat ze niet kruimelen.
Laat de melk met het vanillestokje langzaam aan de kook komen. (Indien gebruik wordt gemaakt van vanillesuiker in plaats van een vanillestokje, dient deze na het koken aan de vla te worden toegevoegd.)
Klop het ei zeer goed tot het lichter van kleur en schuimig is.
Voeg de suiker en maïzena toe en klop het mengsel tot het weer schuimig en zonder klontjes is.
Haal het vanillestokje uit de hete melk. Klop nu 3 eetlepels melk door het eimengsel, herhaal dit nog 2 keer. Giet nu onder zeer goed kloppen het eimengsel door de warme melk en verwarm deze langzaam tot de vla is gebonden en het bindmiddel gaar is.
Leg de bitterkoekjes in een schaal, bestrijk ze met jam en schenk de vla over de bitterkoekjes. Strooi er een klein beetje suiker over om te voorkomen dat zich een vel vormt.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten