dinsdag 13 november 2007

Chinese kool met cashewnoten



Ingrediënten
  • 50 gram gezouten cashewnoten
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • 1 Chinese kool, in repen gesneden
  • een stukje gember van circa 2 cm, fijngesneden
  • 1 rode Spaanse peper, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 1/2 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 theelepeltjes honing
  • wat allesbinder
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • eventueel wat zout en peper
Bereiding
Verhit de olie in een wok en bak hierin zachtjes de cashewnoten. Schep uit de pan en houd apart.
Meng voor de saus ketjap, azijn, honing met wat allesbinder, eventueel met wat water aanlengen.
Bak gember, peper en knoflook kort totdat het begint te geuren, doe dan de ui erbij en bak circa 1 minuut. Voeg de kool toe en roerbak circa 5 minuten.
Schep het sausje door de kool, voeg cashewnoten toe en verwarm nog even op laag vuur.
Breng op smaak met de fijngesneden koriander en eventueel nog wat zout en peper.

Voor 2 personen

Geen opmerkingen: