dinsdag 21 augustus 2007

Spetsofai - worstjes met paprika en tomaat



Ingrediënten
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 300 gram pikante braadworst of saucijsjes, in plakjes
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • 1 grote rode en 2 groene paprika's, in lange brede repen
  • 1 Spaanse peper, in kleine stukjes (met of zonder zaadjes)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 grote, rijpe tomaten, ontveld en fijngehakt
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 laurierblad, 1 theelepel oregano en 1/2 theelepel gemalen koriander
  • stuk gedroogde sinaasappelschil
  • 3 eetlepels rode wijn
  • suiker, zout, versgemalen peper
Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de plakjes worst rondom lichtbruin. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak de ui enkele minuten in het braadvet en bak de paprika en Spaanse peper al omscheppend mee. Voeg de knoflook en stukjes tomaat toe en bak die even mee op halfhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, specerijen, sinaasappelschil, wijn en worstjes toe en leg het deksel op de pan.
Stoof alles op heel laag vuur in circa 30 minuten gaar, tot de saus is ingedikt. Verwijder het laurierblad en breng op smaak met suiker, zout en peper.

Serveer heet of lauwwarm, met knapperig brood.

Voorgerecht voor 6-8 personen
Hoofdgerecht voor 3 personen

Kijk voor meer recepten uit de Griekse keuken bij Karnelly

Geen opmerkingen: