Ingrediënten
- krop andijvie van circa 500 gram
- 750 gram kruimige aardappels
- 100 ml melk
- 50 gram boter
- peper, zout
Snijd de andijvie in smalle reepjes, was deze en laat drogen in een vergiet.
Kook de aardappels gaar, giet ze af, schenk de melk bij de aardappels en breng alles aan de kook. Haal de pan van het vuur en stamp de aardappels fijn.
Zet de pan terug op laag vuur en voeg de andijvie in gedeelten toe en meng deze door de puree.
Warm alles nog even goed door. Niet te lang, anders wordt de andijvie te gaar en verliest zijn knapperigheid. Roer er tenslotte de boter door.
Breng op smaak met zout en peper.
Lekker met spekjes.
Voor 3 personen
5 opmerkingen:
Ik vind ze lekkerder als ze gekookt is, maar ieder z'n ding zullen we maar zeggen.
Groeten Herma
Dat eten wij ook nog wel eens, maar dan heet het Stimp Stamp!
=====ja zo doen wij het ook !!
Lekker. Alleen doen wij de andijvie boven op de gestampte aardappels, dan de spekkies met hun spekvet erop (slinkt de andijvie heel iets)
alles door elkaar, eten maar !
groeten vanaf hier !
En ik doe er nog een klein beetje slasaus door.
Mijn favoriete stamppot. Ik doe er een flinke scheut karnemelk door, kan ook karnemelksesaus.
Groetjes
Een reactie posten