Ingrediënten
- 600 gram sperziebonen
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 eetlepel sambal oelek
- 2 eetlepels seroendeng
- wat fijngesneden koriander
Haal de boontjes af.
Schenk kokosmelk en sojasaus in een pan en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook deze met deksel op de pan in circa 8 minuten gaar.
Schep de sambal erdoor, breng eventueel nog op smaak met zout en bestrooi met de seroendeng en de koriander.
Lekker met gebakken vis en rijst.
Dit gerecht kan 1 dag van tevoren bereid worden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm circa 5 minuten op laag vuur, schep regelmatig om. Bestrooi op het laatste moment met seroendeng en koriander.
Een recept uit de Allerhande van februari 2011.
5 opmerkingen:
Mmmmm, klinkt lekker zeg! 'k Krijg meteen trek...
Groetjes Tineke
dat ziet er heerlijk uit hoor.
gr Stina
Mmmmm.....Nelly...
Zodra er weer fatsoenlijke sperzieboontjes te verkrijgen zijn ga ik dit smakelijke bordje eten klaarmaken!!!
Heb de laatste paar keer dat ik boontjes kocht van die verschrikkelijke draderige boontjes gehad dat ik er ff m'n ''buik van vol heb''
Misschien moeten ze in Senegal....want daar kwamen ze vandaan...
deze tip eens lezen.
Sperziebonen groeien het beste op goed gedraineerde grond, maar ze kunnen niet tegen grote veranderingen. De stress die de plant daarvan krijgt zorgen voor draderige sperziebonen.
Fijne dag en liefs!!
Ger
Net wat Gerrie zegt, zodra de boontjes van het land komen ga ik dit recept maken!! Ik blief geen buitenlandse....;)
Super, bedankt.
Ik heb je ook toegevoegd.
Groeten, Pleun
Een reactie posten