Ingrediënten
- 3 aubergines
- 100 ml olijfolie
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- 125 gram winterpeen, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 4 theelepels gedroogde basilicum
- 100 gram jongbelegen kaas 50+
- 30 gram boter, in stukjes
Verder nodig: bakpapier, staafmixer, ovenschaal 20 x 30 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergines in dunne plakken en bestrijk ze met olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de aubergine erop en bak 10 minuten in de oven.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan en bak de bleekselderij, winterpeen en ui op middelhoog vuur in 10 minuten gaar. Roer af en toe. Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blikje voor de helft met water en voeg dit ook toe. Laat de saus 15 minuten zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Voeg de basilicum toe.
- Schep een laagje tomatensaus in de ovenschotel. Leg er een laag aubergineplakken op en bestrooi met kaas. Herhaal tot de aubergine op is en eindig met tomatensaus en kaas. Verdeel de boter erover en zet de aubergineschotel 20 minuten in de oven.
Lekker met rijst.
Voor 4 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten